Onderhoud

ONDERHOUD voor vloeren welke behandeld zijn met RM Plus 2C

LET OP; de eerste week na het aanbrengen van de Rubio Monocoat Oil 2C MOET de vloer worden onderhouden met een stofwisser met een droge doek of met een stofzuiger.
Na de eerste week na het aanbrengen van de Rubio Monocoat Oil 2C kan de vloer onderhouden worden met water en de Monocoat Soap of Monocoat Soap Satin.

Onderhoud met RM Soap

Dagelijks schoonmaken met water en zeep is niet aan te raden. Wij adviseren om maximaal 1x per twee weken met water en Rubio Monocoat Soapschoon te maken en op de overige dagen alleen droge reiniging (stofzuigen, swiffer, e.d.);

  1. Veeg de vloer en verwijder het stof.
  2. Gebruik om de vloer te reinigen maximaal 100 – 150 ml Rubio Monocoat Soap op 10 liter lauw water (let op: Dit is een volle emmer!)
  3. Gebruik 2 emmers : een voor de oplossing met zeep en de andere voor zuiver water. Dompel de mop in de zeepoplossing en wring deze uit tot ze half nat is. Reinig een gedeelte van de vloer. Spoel de mop in de emmer met zuiver water en wring deze goed uit. Dompel de mop in de zeepoplossing en wring deze uit tot ze half nat is. Reinig het volgende deel van de vloer. Etc, etc.
  4. Laat geen overtollig water op de vloer staan. Het is enkel nodig om de vloer te benatten. Bewandel de vloer pas als deze volledig droog is (ca. 15 min.)

Renovatie

Voor intensief onderhoud en het terugbrengen van de kleur kan de Rubio Monocoat Maintenance Oil of RMC Oil Plus 2C worden gebruikt;

Een behandeling met Rubio Monocoat Maintenance Oil kan gemakkelijk worden uitgevoerd zonder professionele voorkennis.

  1. Maak de vloer vuil- en stofvrij.
  2. Reinig de vloer grondig met water en Rubio Monocoat Soap. Spoel goed na met water zodat alle zeepresten verwijderd zijn. Laat goed drogen.
  3. Rubio Monocoat Maintenance Oil aanbrengen met een doek, een borstel of een spons. Behandel bij voorkeur zones van 2 tot 4 m2. Elke behandelde zone dient binnen de 15 minuten met keukenpapier drooggewreven te worden. Indien men gebruikmaakt van een boenmachine,voert men deze handeling uit met behulp van niet-pluizend katoenen doek. Een 0.5 liter is goed voor 75 tot 100 m2.
  4. Zorg voor voldoende ventilatie, waardoor de vloer na 6-8 uur droog zou moeten zijn.

Na 48 uur mag de vloer gereinigd worden met een licht met water bevochtigde doek. Gebruik geen zeep in deze fase! Er dient 1 week gewacht te worden voordat opnieuw met het onderhoud van de vloer met water en Rubio Monocoat Soap (mat) of water en Rubio Monocoat Soap Satin (zijdeglans)