PVC Vloeren
PVC staat voor Poly Vinyl Chloride en is gemaakt van aardolie. Het is een taaie en enorm sterke slijtvaste vloer die in bijna iedere ruimte toepasbaar is. PVC vloeren zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar en kunnen op verschillende manieren gelegd worden. Hieronder geven wij verschillende voorbeelden.
Vast lijmen
De eerste optie is om de PVC vloer vol aan de vloer te lijmen, hierbij is het PVC 2,5 tot 3 mm dik en wordt met een speciale lijm volledige vast gelijmd aan de ondergrond.
Daarnaast is het belangrijk dat de ondergrond vlak en glad is. Bij deze manier van leggen is egaliseren bijna altijd noodzakelijk.
De uitstraling van PVC vloeren kan door het grote assortiment heel verschillend zijn. PVC is leverbaar van smalle tot brede stroken en van kleine tot grote tegels, met verschillende houtdecoren (vlak en met een structuur).
De kwaliteit van de toplaag kan een behoorlijk verschil uitmaken en dat verklaart ook meteen de prijsverschillen. Zo zijn er toplagen van 0,20 – 0,30 – 0,50 – 0,55 en 0,70mm. Van slaapkamer tot project gebruik. PVC is ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming.
PVC vloeren zijn sterk, stijlvol, praktisch, slijtvast en overal toepasbaar.
Los gelegd
Los gelegde PVC vloeren worden ook wel vinyl genoemd. Hierbij wordt het pvc verbonden met een geschuimde onderlaag zodat het los te leggen is. Het wordt geleverd in rol breedtes van 200 – 300 – en 400cm breed. Ook bij deze vloeren geld hoe vlakker en gladder de ondergrond hoe mooier de vloer ligt.
Zwevend gelegd met click verbinding I
We praten hier over een PVC vloer met een clickverbinding die in de PVC is verwerkt (zoals laminaat). Het is een vloer van 4 tot 8 mm dik die rechtstreeks los komt te liggen op de ondergrond, met of zonder ondervloer. En ook voor deze vloer is het belangrijk dat de ondergrond vlak en glad is.